Man, waarom doe ik dit? Nog steeds stijf en spierpijn van afgelopen zondag. En weten dat je het een volgende keer weer doet…

Berichten uit het ziekenhuis zijn mooi. Rianne is met Pepijn bij pa. En bij opa in het ziekenhuis hebben ze warme chocolademelk uit de automaat. Maar dat is lekker! Ze komen dag zeggen voordat ze op wintersport gaan. Dikke kus ook voor opa. Mooie foto’s levert dat op.

Rond 17:00 meld ik mij in het ziekenhuis. Pa is wakker, en wil in de rolstoel. Dat regelen we. Ineens zie ik dat nu ook Evert zich aangemeld heeft bij Fello, en van plan is straks een uurtje langs te komen! Dat nieuws meld ik ook aan mijn vader. Die instemmend knikt.

Het eten smaakt pa goed. Eet zijn hele bord leeg, en een deel van het toetje. Dan komt Evert binnen. We praten even snel bij, en ik maak mij dan uit de voeten. Bij het afscheid beloof ik pa nogmaals morgen de hele dag bij hem te zijn, om mijn verjaardag en het feit dat ook hij weer een jaartje langer pa is geworden met hem te vieren. Evert kan even alleen met pa zijn. Of dat helemaal zijn bedoeling was weet ik niet, maar mij lijkt het wel goed. Bovendien ben ik dan ook weer wat eerder terug in Delft.