Vandaag Ga ik einde dag richting Egmond. Bezetting bij pa is geregeld. Pa is pas laat wakker. Er zijn bijzonderheden over de nacht te melden. Gewoon moe waarschijnlijk. Tegen 11 uur is hij wakker en eet zijn pap en kwart. Met de eetlust is in ieder geval niets mis blijkbaar.

En wat denk je? Niet veel later zit logopedie naast zijn bed. Annerieke is erbij, en denkt dat het de diƫtist is omdat ze pa laat eten. En drinken! Karnemelk, ik moet er niet aan denken zo vies, maar pa vindt het lekker! Maar ook een korstvrij gemaakte boterham met roomboter en jam krijgt pa na goed kauwen moeiteloos weg! Dit zijn echt stappen die gemaakt worden. Ik ben er echt enthousiast over! Ma moppert nog dat ze niet oefent met praten. Ik denk dat het een niet zonder het andere gaat. Of dat er geprioriteerd moet worden. Ik heb deze logopediste eerder met mijn vader aan het werk gezien, en weet dat ze dan echt gedegen haar best doet pa te trainen.

Ik pak mijn spullen en iets over drie uur zit ik in de trein. Onderweg vraag ik of iemand mij in Heiloo kan oppikken. Kom daar rond half vijf aan. Dat kan geregeld worden. Als ik in Heiloo net uitgestapt ben gaat mijn telefoon: Rianne om te vertellen dat ma onderweg is, en of ik nu even snel nog billendoekjes kan regelen. Euh.. Ja, ik zie een supermarkt, gaat lukken.

Chris meldt zich morgen pas. Pa kan er niet bij zijn, wat toch anders is. Evert ontfermt zich nu over de open haard. We proosten op pa. We bouwen een spoorbaan voor Pepijn. Het is gezellig.