Lekker lui begonnen vandaag. Begin van de middag blijkt dat er een gat in het bezoek aan pa zit. Geen drama, maar een hele middag niemand vin ik nie leuk. Ik kan er om 15:00 uur zijn. Annerieke vertrekt om 14:00 uur, en vertelt voor vertrek dat ik er een uurtje later ben. Dat begrijpt hij.

Als ik binnen wandel is pa wakker. Of wakker van mij geworden. We begroeten elkaar, en ik vraag of er nog wensen zijn. Wil je in de stoel? Na enige aarzeling wuift hij dat weg. Koffie (verdikt) dan? Nee, hoeft ook niet. Ik heb het in de gaten: ‘wil je ff rusten?’ Ja, dat wil hij wel graag. Prima, doen we dat. Ik kijk mijn mail door en zie dat er een groot aantal bestanden voor me klaar staan om te downloaden. Dit ten behoeve van een site die ik ontwikkel. Nou, mooi, ga ik daar lekker mee aan de gang. Ik installeer mezelf aan het tafeltje en ga aan de gang. Best nog een hoop werk om dat netjes te krijgen. Mijn vader rust uit. Niet in diepe rust, maar een beetje dommelen. Af en toe kijkt hij mij aan. Het is goed zo, we hebben een verstandhouding gevonden. Alles nog okay? Alles nog okay. Ik ga verder met werken.

Ma vraagt aan de ‘kenners’ of de app Fello misschien iets voor ons is. Ik ken het niet, denk dat ze Trello bedoelt, maar dat is niet het geval ben ik al snel achter. Ziet er best aardig uit. Ik zeg gewoon proberen, is toch de enige manier om uit te zoeken of het werkt.

Rond half vijf vraagt ma of pa alweer wakker is. Ik leg uit dat hij aan het rusten is, maar niet echt diep slaapt. Dan komt ze er zo aan.

Ma komt binnen. Pa doet de ogen open, ze begroeten elkaar. Ma vindt eigenlijk dat pa gewoon verder moet gaan slapen. Maar dan komt er ineens een dame met eten binnen. Zou het dan toch gelukt zijn? En ja hoor, een bloedheet bord met gepureerde groenten, aardappelpuree en iets dat gepureerd vlees moet zijn. Dan moet pa toch echt even wakker worden. We leggen hem wat hoger in bed zodat hij beter rechtop gezet kan worden. Als het eten een beetje afgekoeld is begint ma met voeren. Eerste hap ‘vlees’ is wat onwennig, maar de groente is gelijk lekker. Binnen tien minuten is het hele bord naar binnen gelepeld. Dat smaakte best goed!

Rond zes uur vertrek ik, en beloof ma dat Fello gebeuren in de trein uit te zoeken. En dat heb ik gedaan. Groep aangemaakt en mensen uitgenodigd. De eerste aanmeldingen zijn al snel binnen. Benieuwd of het gaat werken.